Kavalliera Lovas EgyesületTel.: +4(0)-749-330754, E-mail: kavalliera@gmail.com

Lovarda


A Kavalliera lovardában elsősorban a fő aktivitás a lovak versenyeztetése, a lovasok és a lovak képzése, akár meghatározott időszakra is. Továbbá  a lovak bértartása is igénybe vehető. Vállaljuk a csikók nevelését és képzését, ugyanakkor idős vagy lábadozó lovak számára biztosítjuk a pihenéshez szükséges körülményeket.
A lovarda vezetését, az edzések lebonyolítását, a lovak képzését Ferencz Katalin hipológus, IGEQ 2-es diplomával rendelkező tulajdonos végzi.
A lovarda istállója 2009-ben épűlt, mely tágas, 40 m. hosszú, 15 box-al rendelkezik, melyek méretei 3,50x3,50 m. Felszereltségéhez tartozik többek között egy gumiborítású patamosó és egy nyerges. 
Az almolás szalmával történik, a lovak tisztaságára és kényelmére folyamatos a figyelem a lovászoknak köszönhetően, és rendelkezésünkre áll az állatorvos is a nap bármely időszakában.
Az istállóból közvetlen az átjárás a 2015-ben épült 20x40 méteres födött lovardába, ahol a geotextiles lovagló felület biztosítja a lovak számára az ugrásokkor a megfelelő talajra érkezést.A födeles pálya részéhez tartozik egy lelátó. A vendéglovak, vagy a panzióban megszálló vendégek lovainak és képzéseken résztvevő lovak számára 6 angol box is készült melyek mérete 3x4 méter.
 A szabadban levő pálya mérete 33x70 méter, homokos talajú. A 9 ha-on elterülő villanypásztorral ellátott karámokban a lovak tavasztól őszig kedvükre legelhetnek. 
A lovasok számára tusolók, mellékhelyiségek és öltözők a panzióban vannak biztosítva és ugyanakkor szállás is igényelhető.